A pályázat zsűrije

Pomázi gyula

Pomázi Gyula okleveles gépészmérnök, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) elnöke. Legfőbb küldetése, hogy felhívja a figyelmet a szellemi tulajdon védelmének fontosságára, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) elnökhelyetteseként pedig a hamisítás elleni küzdelemből is aktívan kiveszi a részét.

dr. Zugh Kinga

Dr. Zugh Kinga, szerzői és médiajogi jogász, European Business Lawyer, a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagja. Korábban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának Szerzői Jogi Főosztályát erősítette, később évekig egy médiaszolgáltató jogtanácsosaként dolgozott, majd a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület titkára lett. Kinga elkötelezett jogászként egyik legfőbb feladatának a szellemi tulajdont érintő online jogsértések elleni küzdelmet tartja. 

dr.zugh-kinga

dr. Horváth Péter

Dr. Horváth Péter jogász és közgazdász, a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért igazgatója és a HENT tudatosságfejlesztési munkacsoportjának vezetője. Péter a legális zenehallgatást és a szerzői jogok tiszteletben tartását hirdető kampány, a Fair Play Nap szervezőjeként is fellép az internetes kalózkodás ellen. A kezdeményezés célja, hogy számos zenésszel közreműködve felhívja a figyelmet az etikus zenehallgatás fontosságára.

Dr. fulajtár zsófia

Dr. Fulajtár Zsófia szellemi alkotások védelmével foglalkozó jogi szakértő, a Bérczes ügyvédi Iroda partner ügyvédje, a HENT jogérvényesítési munkacsoportjának vezetője. Zsófia már korábban is foglalkozott a diákok edukációjával: a HENT által szervezett NOKAMU! osztályfőnöki órákon a szellemi tulajdon fontosságát és a hamisítás veszélyeit mutatta be a gimnazistáknak olyan témákon keresztül, mint a blogolás, a Facebookra feltöltött fotók, vagy éppen a zeneletöltés.

Dr. ilku lívia

Dr. Ilku Lívia gyógyszerész-jogász, klinikai gyógyszerfejlesztési kutató. Kedvencei a gyógyszerészet és a jog határterületei, 2017 óta a Richter Gedeon gyógyszergyár tanácsadója és a HENT gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője. Lívia munkája azért is létfontosságú, mert az ismeretlen eredetű és összetételű szerek egészségügyi kockázatát lehetetlen pontosan megítélni. Ahogy ő fogalmazott: „Egy hamis gyógyszer bevétele olyan, mint az orosz rulett: ugyanúgy nem lehet tudni, hogy mi van a gyógyszerben, mint azt, hogy mikor következik a tárban a golyó.”

Dr. Bendzsel miklós

Bendzsel Miklós kutató gépészmérnök, közgazdász menedzser. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) vezetője volt több mint két évtizedig, jelenleg a Magyar Mérnökakadémia elnöke. Hivatása a szellemi tulajdon védelme, az innovációs eredményesség, a tehetségsegítés támogatása és a hamisítás elleni fellépés. Miklós  igazi polihisztor: a fent említettek mellett festménybecsüs, szakíró, az European Academy of Sciences and Arts tagja, valamint a Gábor Dénes-díjat ápoló NOVOFER Alapítvány Kurátor-elnöke.

dr. Gubicz flóra

Dr. Gubicz Flóra jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem IP stratégája, de korábban az SZTNH Szerzői Jogi Főosztályának nemzetközi részén dolgozott. E mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog és Államtudományi Karán tanít polgári jogot és a Szerzői Jogi Szakértő Testület szakértője. Elkötelezett rajongója és hirdetője a szerzői jognak, ennek okán bármikor nyitott akár egy rögtönzött előadás tartására is.

Hollósi jázmin

Hollósi Jázmin influenszer, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem media design szakos hallgatója, akit már tizenéves korában megismerhettük: egyedi és eredeti videóira hamar felfigyelt a nagyközönség a közösségi oldalakon. Jázmin azóta pályázatok és tehetségkutatók zsűrijében is felbukkant, de találkozhattunk általa tervezett egyedi telefontokokkal is. 

Az eredeti az igazi!

A pályázatokat 2022. szeptember 1. éjfélig várjuk a hentpalyazat@hipo.gov.hu e-mail címre!